Tips en Trucs

tips en trucsHet bedenken van vragen en opdrachten is geen makkelijke klus, maar wel erg leuk om te doen. Laat uw hersenen kraken en verzin originele vragen en opdrachten.

Onderstaande Tips en Trucs kunnen u wellicht op weg helpen. In de bijgaande voorbeelden is een fictief paar opgevoerd: Sjonnie en Anita.

Ganzenbord opdrachten

bordspelopdrachtHet belangrijskte op een ganzenbord zijn natuurlijk de ganzenbord opdrachten. U kent ze vast wel: "Wacht tot iemand voorbij komt om verder te mogen", "2 beurten overslaan", enzovoorts. Dit soort opdrachten leent zich uitstekend om een paar leuke anekdotes in te verwerken. Weet u een sterk verhaal over de persoon of personen in kwestie? Heeft hij of zij bepaalde dingen gedaan die eigenlijk niet door de beugel kunnen? Benoem ze en koppel er op het bord een positieve of negatieve beloning aan.

 

Algemene vragen en opdrachten

quexclamationStel dat u kiest voor een ganzenbord variant met kaartjes. In het geval van bedrijvenganzenbord of ganzenbord voor een jarige of jubilaris krijgt u een set van 25 kaartjes en in het geval van bruidsparenganzenbord zelf 75 kaartjes. Als u nu met de hoeveelheid anekdotes bijvoorbeeld maar aan de helft van dit aantal komt, dan vult bordspelkado.nl de rest aan met algemene vragen en opdrachten.

 

Vragen voor kaartjes

vragenAnekdotes kunnen ook verwerkt worden tot persoonlijke vragen. Ze zijn uitermate geschikt om 'pijnlijke' momenten nog eens fijntjes uit de doeken te doen of om iemand te wijzen op een karaktertrek waar hij zelf misschien niet eens weet van heeft. Ze zijn ook handig om een hobby of verzameling te benoemen. Benoem van een filmliefhebber zijn favoriete films of van een postzegelverzamelaar het aantal postzegels dat hij bezit. Vragen komen op kaartjes te staan of rechtstreeks op het bord als er voor een variant zonder kaartjes is gekozen.

 

Opdrachten voor kaartjes

opdrachtenIn tegenstelling tot ganzenbord opdrachten zijn deze opdrachten ludieker van aard. Je zult er als speler iets voor moeten doen. Er kan bijvoorbeeld worden gevraagd om een anekdote na te spelen of om iets uit te beelden wat de anderen dan moeten raden. Ook het gebruik van voorwerpen in de omgeving leidt vaak tot leuke situaties. Opdrachten komen op kaartjes te staan of rechtstreeks op het bord als er voor een variant zonder opdrachten is gekozen.

 
Meer artikelen...
«StartVorige12VolgendeEinde»
Pagina 1 van 2